Σε μια εποχή που το πολιτικό και κοινωνικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη και όλοι κρίνονται, αντικείμενο μέτρησης της κοινής γνώμης έγιναν οι φίρμες της βραδινής ενημέρωσης.

Σε έρευνα που διενήργησε η RASS το διάστημα 14-18 Φεβρουαρίου, σε αναζήτηση του δημοσιογράφου τον οποίο το κοινό εμπιστεύεται περισσότερο, ο πιο αξιόπιστος άνκορμαν αναδεικνύεται ο Νίκος Χατζηνικολάου, και μάλιστα με διαφορά, αφού συγκεντρώνει το 30% της προτίμησης των τηλεθεατών.

Ο αμέσως επόμενος, όπως αναφέρει η εφημερίδα το Ποντίκι, είναι ο… κανένας με 17,8%. Με εξαίρεση τη Μαρία Χούκλη, την οποία εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του το 12,5% των τηλεθεατών, μονοψήφια ποσοστά συγκεντρώνουν οι Αλέξης Παπαχελάς (8,8%), Παύλος Τσίμας (7,1%), Όλγα Τρέμη (6,2%), Έλλη Στάη (5,7%), Σία Κοσιώνη (4,8%), Γιάννης Πρετεντέρης (2,3%) ενώ αμέσως μετά έρχεται ο Αιμίλιος Λιάτσος με 1,9%.

Ο Ν. Χατζηνικολάου βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση του κοινού όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων (τον εμπιστεύεται το 20,7% των αριστερών, το 30,4% των κεντρώων και το 40,6% των δεξιών).

Εκτός του Χατζηνικολάου και της Χούκλη, οι Παπαχελάς, Τσίμας και Τρέμη συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά στους κεντροαριστερούς (10,6%, 14% και 10,5% αντίστοιχα).

Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες της έρευνας.